Verkstad & Reservdelar


Verkstad & Reservdelar

Öhmans bils verkstad är auktoriserad för Peugeot, Citroën, Hyundai, Nissan, Honda, Maxus och JAC. Vi använder endast originaldelar för att försäkra er om att er bil förblir 100% original. Reservdelar av sämre kvalitet kan fungera dåligt tillsammans med originaldelar och kan riskera din och din familjs säkerhet. Genom att kräva originaldelar äventyrar du inte bilens prestanda eller säkerhet. Du kan vara säker på att vi använder originaldelar. Andra reservdelar omfattas oftast inte av samma garanti, och att använda sådana delar kan innebära att garantin för relaterade delar och system slutar att gälla.


Varför är underhåll/service viktigt?

Regelbundet underhåll av din bil ger dig en kontroll av bilens kondition. Det förebygger problem och bidrar till att andrahandsvärdet hålls uppe. Vanliga serviceåtgärder:

 • Motoroljebyte
  Oljan ska hålla motorn ren och smörja så att inget onödigt slitage uppstår. Med tiden blir oljan smutsig och den smörjande effekten avtar. Därför måste den bytas.
 • Oljefilterbyte
  Detta filter tar upp den värsta smutsen i oljan när den pumpas runt i motorn av oljepumpen, detta är därför väldigt viktigt att byta ut enligt gällande serviceintervall.
 • Kupéfilterbyte
  Kupéfiltret tar hand om ohälsosamma partiklar i luften som tas in i kupén via fläktar osv. Det kan vara allt från avgaspartiklar till pollen. Även detta filter blir mindre effektivt med tiden.
 • Kontroll av däck och däcktryck
  Fel däcktryck kan slita på bilen, göra att den drar för mycket bränsle och försämrade vägegenskaper. Dessutom slits däcken mer. Även mönsterdjup och förslitning är viktigt att ha koll på.
 • Bromskontroll
  Bromsarnas alla rörliga delar okulärbesiktigas. Vid en fullständig service rengörs och smörjs även bromsoken. Detta för att inte bromsskivor och -klossar ska kärva.
 • Bromsvätskebyte
  Vätskan till bromscylindrarna behöver bytas regelbundet. Detta beror på att den drar åt sig vatten vilket i förlängningen bidrar till försämrad bromskraft.


Serviceförfrågan

Du kan skicka en serviceförfrågan till oss här så kontaktar vi dig om lediga tider, eller ring oss direkt på 060-175550.